Osteopatia


QUÈ ÉS L’OSTEOPATIA?


L’osteopatia o medicina osteopàtica, és una disciplina terapèutica de diagnosi i tractament, on es posa especial atenció en l’estructura i els problemes mecànics del cos. Moltes malalties o disfuncions, són degudes a la pèrdua de la integritat estructural, doncs tots els sistemes del nostre cós treballen conjuntament i estan interrelacionats.
És per això que els trastorns en un sistema, poden afectar al funcionament d’altres.
L’osteopatia examina l’individu en el seu conjunt i sempre buscarà la causa del trastorn o de la disfunció causant del problema.

Indicacions i tractament


L’osteopatia, contribueix a millorar qualsevol patologia on es vegi afectada la mobilitat, la elasticitat i la funció de les estructures del cos humà. La branca de la osteopatia encarregada de tractar aquestes funcions s’anomena Osteopatia Estructural.Les dolencies més freqüents, són les patologies de l’aparell locomotor i les diferents fases de la seva evolució.

Eficaç en el mal d’esquena; lumbalgies, cervicalgies, ciàtica, hernia discal… i en dolors de les extremitats; epicondilitis, tendinitis, bursitis, pubalgies, Osgood Slater, el síndrom del túnel carpià, braquialgies, dolors musculars…

Per tal d’aliviar el dolor i millorar la salud general del pacient, s’utilitzen un sistema de tècniques concretes: mobilitzacions articulars, estiraments, dismunució del to muscular, tècniques d’energia muscular, inhibicions, tractament de parts toves (lligaments, tendons, fàscies, etc.) o ajustaments articulars.
També indicada en tractaments de problemes viscerals, l’osteopatia és de gran ajuda en les patologies de tipus digestives. És l’anomenada Osteopatia Visceral.

Són casos típics, on l’osteopatia ens pot ajudar; el restrenyiment, colon irritable, hernia de hiato, refluxe esofàgic, tractament de cicatrius postcirugia, dolors en l’abdomen, gasos…

Les vísceres no están flotant en la cavitat abdominal, tenen lligaments i teixits que les subjecten i per on passen nervis i vasos . Quan aquests teixits pateixen una imflamació, poden quedar afectats la mobilitat i funció de la víscera produïnt simptomatologia.
El tercer gran grup és l’anomenada Osteopatia Craneal. Es tracta de tècniques molt agradables i relaxants dirigides al tractament de cefalees i migranyes, dolors de mandíbula o bruxisme, problemes derivats de traumatismes, processos inflamatoris com la sinusitis o la otitis, problemes derivats del part per ús de fòrceps i ventoses, i molts més…

L’osteopatia craneal, millora l’interrelació dels ossos i del fluxe del líquid cefalorraquidi, a més de relaxar la musculatura del crani, la zona cervical i el coll