Fisioteràpia


QUÈ ÉS LA FISIOTERÀPIA?


La fisioteràpia és una branca de les ciències de la salut, la qual consisteix en emprar elements naturals o accions mecàniques, com moviments corporals i exercicis físics, per a buscar el correcte desenvolupament de les funcions corporals.

El comportament d’aquestes funcions, repercuteix en la cinètica o moviment del cos humà.

Com et puc ajudar?


Ens ajudarem de la fisioteràpia per tractar dolències, ja siguin cròniques, puntuals o agudes.

Les técniques en les que treballem son:

  • la massoterapia (massatge), part de la fisioteràpia que utlitza diferents tècniques de massatge amb finalitats terapéutiques per al tractament de malalties i/o lesions.

 

 

  • els estiraments o stretching, són exercicis suaus i mantinguts que consisteixen en allargar un múscul o grups musculars. Aporta benefici a les articulacions i augmenta el seu rang de moviment.

 

 

  • la kinesoterapia (o terapia mitjançant el moviment), serveix per mantindre i/o recuperar capacitats funcionals, prevenció i tractament de malaties respiratòries, millora de la nutrició (lubrica els teixits) dels nervis perifèrics i de les articulacions, redueix l’atròfia del cartílag fent un efecte preventiu en l’artosi i millora en general del funcionament fisiològic del nostre cos i òrgans.

 

 

  • els exercicis terapèutics, recomanacions d’activitats físiques adequades a cada persona, higiene postural, rutines d’exercicis i estiraments per perpetuar el tractament i allargar els beneficis de la teràpia.

 

 

  • el vendatge funcional, tècnica per al tractament de certes lesions musculo-esquelètiques que afecten fonamentalment el component biomecànic i que comporten inestabilitat. Limiten un moviment específic i permeten la resta perquè la zona afectada mantigui la seva funcionalitat.

 

  • el kine-tape o vendatge neuromuscular, tipus de vendatge que millora la funció sense limitar el moviment. Propociona efectes tèrmics, de drenatge, millora la circulació, antiinflamatori, analgèsic i augmenta o disminueix el tó muscular.

 

  • la reeducació postural global,tècnica que treballa les diferents cadenes musculars del nostre cos, allargant les que estiguin escurçades. Ens serveix per tractar diferents dolències o postures incorrectes i per la prevenció de lesions de repetició o cròniques.